Skip to content


Tummen upp för Google Sites!

I veckan har jag äntligen tagit tag i Google Sites. Jag har testat många andra av Googles resurser tidigare, men inte Google Sites. Och jag är fast. Äntligen har jag hittat ett bra system för att sortera. För tyvärr upplever jag Delicious rörigt. Tanken är god, men layouten tilltalar mig inte alls. Däremot skulle jag inte lägga en enda länksamling i min dator. Jag vill åt allt ”i molnet”.

Så efter att fått en fantastisk RSS-tidning via Google Reader (se tidigare blogginlägg) så har jag nu skapat mig några Google Sites som verkligen fyller sin funktion. De utgör mitt alldeles egna bibliotek och där kommer jag att försöka samla och reda lite i det jag håller på med. För informationsflödet är massivt!

Slutligen skulle jag hoppas på en ”Twitter-Reader” som hjälper mig att samla tweets inom vissa taggar så att de landar lika fint som i Google Reader. Kanske det redan finns? Alltså möjlighet att välja personer och #?

Posted in twitter, webbsidor.


5 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Björn Kindenberg says

  Om man klickar på ett hashtaggat ord, t.ex. #easter, så kan du välja ”RSS feeds for this query” längst ned i högerspalt. Men jag tycker twittersökning/hashtags funkat lite så där, den senaste tiden, vet inte om jag är ensam om det?

  Jag tycker som du om Delicious, det är i första hand en sida för att samla länkar, sedan kan man använda RSS för att dela, prenumerera och bädda in på bloggar. Nu blev jag inspirerad att komma igång med GS själv, tack för det!

 2. maria says

  Tack för tipset – ska se om jag kan hitta och skapa mig någon sådan RSS-twitterfeed. Men jag skulle behöva bra #-taggar som verkligen matchar det jag vill läsa. Något som omfattar IT i skolan och inkluderar pedagogik, inspiration, webbresurser, 1-1, kollaboration, sociala medier etc. Kanske kan bli svårt *klurar* 🙂

  Fast klurandet går lite långsammare när man suttit som fastnaglad vid GS hela dagen, kvällen… och nästan natten. Jag sorterar och fixar och känner mig väldigt nöjd. Äntligen börjar det blir ordning och reda!

 3. maria says

  Och – min avatar är slumpad och ska bytas per omgående…jösses 🙂

 4. Björn Kindenberg says

  Ett alternativ är ju att märka upp alla bokmärken i Delicious i taggar och bundles (t.ex. ”atomer”, ”syror”, ”baser”, ”experiment”, ”laborationer” etc, under en bundle (”Kemi”). Om du klickar på en tagg eller en bundle, så kan du använda sidans URL för att ge feeds till RSS-läsaren på bloggen/GS. Då blir ju bloggen/GS som en sorts portal som länkar vidare.

  Det är min (mycket långsiktiga..) plan med att samla deliciousbokmärken. Nån dag ska jag ta mig i kragen, precis som du, och börja sortera upp alla olika resurser man samlat på sig 🙂

  Här är min delicioussamling: http://delicious.com/vinstagard

 5. maria says

  Hmm – det lät ju intressant. Ska ta mig en funderare. Ju mer jag kan använda RSS desto bättre, och kan jag då även synka Delicious med min GR/GS så är ju det ett alternativ såklart. Tills vidare – läsa ikapp alla spännande inlägg/artiklar i min ”tidning” och sortera intressanta sidor/resurser i mina GS. Känns rätt skönt att veta mer och mer ligger sorterat på lättåtkomlig plats 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet