Skip to content


Buggar i Storybird (eller bara lite allmänt trassel?)

Jag gillar verkligen verktyget! Och jag är beredd att ge det många chanser. Men jag möter på vad jag uppfattar som buggar, men det kan också bero på orsaker som jag helt enkelt inte förstår. Alltså bara lite trassel som lätt skulle kunna förklaras med en liten ruta. ”Det tar en stund innan din Storybird blir synlig i det publika biblioteket. När den väl gör det så kan du bädda in den på andra webbsidor”.

Min första fundering jag hade efter min första ”eTwinning-Storybird” (som jag inte kommer att publicera här eftersom ni alla vet att jag inte känner mig så säker på den engelska grammatiken som jag skulle önska) var nämligen hur jag skulle kunna visa den snyggt. Efter att ha publicerat min Storybird kunde jag ju bara hitta alternativet ”Send to a friend”. Men hur kul är det att lägga upp en länk på en webbsida? Tänkte jag och planerade att spela in min Storybird i Camtasia för att få det lite snyggare.

Men så plötsligt, när jag loggade ut och sökte efter Storybirds skapade i mitt användarnamn, så hittade jag den (inte de första fyra-fem gångerna – konstigt nog, tyckte jag då). Och där fanns plötsligt en embed-möjlighet! Väl inloggad igen så var den borta. (???)

När jag idag söker på mitt användarnamn på ingångssidan finns inte min senaste Storybird med. Jag måste logga in för att hitta den. Och då upptäcker jag att embed-möjligheten nu finns på min gamla Storybird även i inloggat läge:

Men inte på den nya:

Och sen var den ju på svenska och det hade jag ju läst att det inte gick. Men jag lurades lite 🙂

Jag kopierade helt enkelt embed-koden för min gamla Storybird och ersatte alla titlar med min nya titel. Och vips – så fanns den där, fastän den nu hunnit ändras från publik till privat pga det svenska språket:

Våren är här. on Storybird

Och nu har jag skapat en ny, på engelska, som inte finns publikt än. Det tar en liten stund har jag nu lärt mig. Och när den väl syns på den publika sidan så får den nu även sin embed-kod överallt. Oavsett inlogg eller ej.

Nu är den publik, och därmed klar för att visa:

A story about love. on Storybird

Posted in program.


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Henrik Widaeus says

    Tycker om kreativa människor… måste testa…

  2. maria says

    🙂 Tycker jag! Kul att ha hittat ett litet kryphål…

  3. Sara says

    Åh, vad roligt! Det ska jag prova! Tack för tipset! =)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet