Skip to content


Att blåsa liv i en blogg…

är ett kärt nöje. Efter månader av plugg kombinerat med PIM-examinatortjänst, IT-koordinator för ett Comeniusprojekt, eTwinningarbete med en grupp elever i år 8 (och ett antal andra uppgifter) så byter jag nu fokus. Siktar om – och tar sats. Jag hoppade och landade på en fantastiskt spännande plats där jag tror att jag får användning av min PASSION för IT-pedagogik och Framtidens Lärande. Mer om den platsen vid annat tillfälle längre fram.

Mitt deltagande i de båda EU-projekten under hösten och fram tills nu har varit det i särklass mest spännande jag hittills gjort. Tror jag i alla fall. Svårt att välja för jag har ju en tendens att söka utmaningar 🙂 Och nu verkar det som att eTwinningprojektet är på väg mot QL-utmärkelser och det är så fantastiskt roligt eftersom de jag samarbetar med är så otroligt engagerade och drivna i just IT-pedagogik. Jag bugar och bockar åt Spanien, Slovenien, Grekland, Polen, Bulgarien och Tjeckien.

Så här introducerades det Ning-nätverk jag byggt upp för Comeniusprojektet. Jag skapade även en Ning för eTwinningen och den har uppskattats mycket. De båda nätverken har för tillfället ca 60 resp. 80 medlemmar och jag har beskrivit mina slutsatser gällande den kommunikation som uppstår i ett sådant här sammanhang i rapporten ”Att befolka en Ning” (skriven som en del av en lärarlyftskurs mot Göteborgs Universitet vilken jag nämnt tidigare i bloggen). Men här följer alltså en video som varit en av de filmer jag använt som intro för elever och pedagoger:

Posted in comenius, eTwinning.


4 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Joachim says

  Välkommen tillbaka! 🙂

 2. maria says

  Tack Joachim 🙂

 3. Sara says

  Kul att du är tillbaka! Och man blir ju sååååååå nyfiken på vad du nu ska landa i! KRAM <3

 4. maria says

  Berättar snart mera 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet