Skip to content


Denna underbara digitala värld

Den går en dag, det går en till – och de äventyr man kan kasta sig ut i är helt fantastiska! Bara man vågar 🙂

Jag har nu avslutat ett lästema kring Gardells ”En komikers uppväxt” med åtta stycken 8:or som jag undervisar under svenska/engelska-pass (istället för tyska, spanska, franska) och eleverna har läst, lyssnat, sett filmen och läsbloggat efter varje pass. Att skapa en blogg och lära sig hur den fungerar, vad som är ok att lägga upp på nätet eller ej, hur man hanterar eventuella kommentarer, hur noga man bör vara med att rätta stavning osv. är exempel på frågor som vi diskuterat vid många tillfällen. Vi har också haft samtal utifrån de bedömningsmatriser som legat till grund för projektet och delaktigheten i den egna måluppfyllelsen har varit stor.

skolbloggjerika

Samtidigt har jag nu planerna klara för nästa projekt med denna grupp, ett projekt som jag länge velat göra och nu fått en ”spark i baken” då jag läser en kurs mot Göteborgs Universitet (Digital text i undervisning, lärande och kommunikation) – nämligen eTwinning!

logga

Jag deltar nu i projektet ”Top 10 favourites with EU teenager” och jag tycker det ska bli hur roligt som helst! Vi har en gemensam blogg och ett klassrum på nätet. Därtill bygger jag upp en wiki för min grupp (i Sverige) i vilken eleverna kan hitta användbara länkar till webbsidor, programvarar m.m. Verktygen vi kommer att arbeta med är många och jag trivs som fisken i vattnet 🙂

Sent igår kväll gjorde jag ytterligare något ”nytt” som jag velat testa länge – jag skapade en video som visar de deltagande orterna. Jag har inte Google Earth Premium utan fick nöja mig med screencasta den och då blir det lite ryckigare. Den gör sig också bättre i den största YouTube-storleken (640*505) men den fick inte plats här i min blogg.

Och i November bär det av till Bonn för workshop kring eTwinning (podcast, TwinSpace m.m.). Det ska bli så otroligt kul!!!

Posted in bloggar, eTwinning, video, wiki.


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Öpedagogen says

    Men oj vad kul!!! Hade själv ett e-Twinningprojekt med en skola på Sardinien förra året. Det var kul, men tyvärr var responsen inte så snabb från Sardinien vilket gjorde att det rann ut i sanden. Vad kul att du får åka på Workshop, själv var jag i Holland på Innovative and Creativitykonferens – går inte att beskriva i ord hur roligt, intressant och utvecklande det var. Väntar med spänd förvänting på fortsättningen av ert e-Twinningprojekt =)

  2. Sara says

    WOW! Alla de där orden känns som grekiska för mig… Måste se till att få lite mer koll på det där med e-twinning, podcasting m.m. Tur att du finns!Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet