Skip to content


Glogster.com/edu – en kreativ och rolig tjänst!

Glogster beskriver sig som ett perfekt web 2.0-verktyg för lärare och elever. Via denna internettjänst kan man skapa interaktiva posters online i vilka man lätt kan infoga bilder, ljud, video och texter. Gloggarna kan sedan bäddas in i bloggar, wikis och användas till mycket annat! Glogster satsar nu på  speciella rum för elever och lärare och jag gillar tanken. Det är inte svårt att vara kreativ med ett sådant verktyg!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/sGl9eYNCxqk" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Posted in bilder, ljud, sociala medier, video, wiki.


7 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Joachim says

  Toppen igen, Maria!

  Har du testat att bädda in en glogg i Pedagogbloggar?

 2. maria says

  Tack Joachim! Och nix – har bara bäddat in glogg i wiki och “vanlig” webbsida. Pedagogbloggar klarar i dagsläget bara html-kod från Youtube och en handfull övriga tjänster. Men det kommer säkerligen fungera i framtiden. Att “glogga” blir nog något jag introducerar med mina elever i höst. Det är verkligen roligt!

 3. Joachim says

  Japp! Ska rekommendera tjänsten till alla jag kan. Har sett Glogster tidigare, men det blir så mycket lättare att rekommendera den ”på svenska”. Tack igen!

 4. maria says

  Det är nog just det där ”på svenska” som jag tycker är så viktigt många gånger för att (precis som du skriver) lite lättare kunna rekommendera och sprida bra program och webbtjänster. Vi kanske blir ett helt gäng ”gloggare” i höst? 🙂

 5. Lena says

  Fantastiskt vad du sparar tid åt oss. Vi kan återanvända dina superbra interaktiva filmer och tipsa våra egna pedagoger. Jag slipper skapa en egen instruktionsfilm. Hoppas jag kan ”ge tillbaka” också. Vad använder du för skärminspelningsprogram?

  Jag kommer att lägga upp din Glogsterfilm vid terminstart i vår spaningsblogg i Nacka.
  Trevlig sommar!
  /Lena

 6. emma says

  hej!

  Vilken bra instruktionsfilm du gjort:-)

  Jobbar i Göteborg med en 4-5:a och funderar över vilket sätt som är smartast om man vill lägga ut arbeten och filmer om klassen på nätet.

  Undrar om du upptäckt några nackdelar med glogster med en klass; jag tänker på om det tar väldigt mkt tid att ge respons till eleverna eller tekniska problem eller så? Också funderar jag på om man kan linka sidan eller skicka vidare den även i glogster/edu, det kunde man när jag testade den vanliga glogster och då skulle ju ngn kunna vidarebef min glog och så är den inte privat längre?

  Emma

Continuing the Discussion

 1. Glogster « Instruktionsfilm linked to this post on 13 januari 2010

  […] Filmen är gjord av: Decembertjej […]Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet