Skip to content


FLIS-pod på Teacherondemand

Vad är FLIS? Och hur jobbar vi med Entreprenöriellt lärande i Skaraborg? Det och mycket annat diskuterade jag med Mikael Iselow igår vid PIM-galans mycket trevliga och goda lunch. Jag bloggar mitt svar eftersom det kan vara fler som är intresserade av just detta. Först och främst  en kort beskrivning av vad FLIS är och står för:

Vad är FLIS?

FLIS har sedan våren 2009 en utbildningssatsning ”oberoende av tid och rum” i vilken jag deltar. Jag producerar tillsammans med en handfull FLIS-kollegor podcasts som sedan skickas ut i olika avsnitt med några veckors mellanrum. De når våra 450 skolledare/förvaltningschefer via PDF-utskick och förhoppningen är att många ska se ett stort värde i vår ambition att visa på nyheter, sprida goda exempel och peka på olika koncept som känns aktuella i tider då både IT och Entreprenörsskap är ord som hörs allt oftare (vilket glädjer mig). Genom denna utbildning kombinerar vi dessa båda ingredienser i framtidens lärande och jag garanterar att vi har haft god nytta av PIM när vi skapat dessa podcasts!

Vår publiceringsyta är Teacherondemand och vårt samarbete med dem är guld värt. De har en yta som är gratis att publicera på. De skapar konverteringen (likt den som sker på YouTube) och skapar länkar för URL eller inbäddning. Tyvärr lyckas jag inte bädda in dem via de alternativ som finns på Pedagogbloggar men jag har istället länkat till dem. En nyhet är att det numera går att prenumerera både via iTunes, iGoogle och Google Reader. Något jag tog fasta på när jag skapade min egen iGoogle! Här visar Johan hur det går till:

ToD i iGoogle och Google Reader

FLIS-pod når skolledarna i Skaraborg men vem som helst kan se materialet genom att registrera sig på Teacherondemand och då registrera sig som ”pedagog”. Då kommer man åt filmkategorin ”Lärarmaterial” och därefter FLIS-pods olika avsnitt. De här avsnitten kan man se i FLIS-pod 2009:1.

Ca 250 pedagoger i VGR går nu utbildningen ”Så tänds eldjälar” – info om denna fanns i senaste numret av Pedagogiska Magasinet (sid 74-78): http://bit.ly/59y4V

Vi startar ett EU-projekt med Entreprenöriellt Lärande som fokus och samarbetspartner blir Liverpool. Vi planerar inspirationsresor till Rudenschöldsskolan som kört enligt arbetsmodellen under läsåret som gått. Vi söker ständigt efter nya infallsvinklar på podcasts att dela med oss av till våra skolledare. Och vi försöker även att sprida det som händer via vår gemensamma webbplats: www.flis.tv

Det händer mycket nu och jag är glad att få vara en del av detta. Varje dag är en utmaning och en källa till inspiration!

Posted in entreprenöriellt lärande, podcast.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet