Skip to content


Multimediabyråns besök

Det absolut roligaste hittills i mitt pedagogliv är nog när Multimediabyrån var på besök på Hammarnskolan. Målet med besöket var dels att se hur mitt och Rebeccas Kihlströms wikiarbete utvecklat sig. Wikin har jag skrivit om innan och efter att jag fått förändrad tjänst med mer projekttid för PIM, Entreprenöriellt lärande m.m. så tog Rebecca vid och körde på med arbetet. Jättkul att hon antog den utmaningen och gjorde en så kanonbra fortsättning på jobbet! Suveränt ”Becca”! Här finns wikin: http://travelaround.wikispaces.com/ 

Reportaget om det arbetet kommer längre fram på Multimediabyrån.

Målet var även att se hur några elever tog sin an min kommande PIM 5:a om poddradio. En drygt handfull elever som jag följt under våren testade på konceptet och skapade under några lektioner spökradio.

Det besöket kan man läsa om här: http://www.multimedia.skolverket.se/Reportage/Ljud/Skrack-i-relaxrummet/

Min PIM 5:a handlar alltså om poddradio – och jag har nog aldrig lagt ner så otroligt mycket tid på en och samma uppgift. I mitt fall handlade det om att söka av webben efter lämplig Internettjänst som höll måttet, om att lära mig nya programvaror, om att försöka omsätta idén om poddradio i ett klassrumssammanhang och att dessutom skriva en så lättillgänglig handledning som möjligt. Personligen älskar jag poddradio som verktyg och kommer absolut att använda mig av det igen. Med hjälp av Karl Malberts ”Musikpussel” (Multimediabyråns arkiv) ser jag en möjlighet att få skapa utan att själv hålla i instrumenten. Att vara kreativ med ljud – det är verkligen kul!

Ändå roligare är att min PIM 5:a blev en kurs på Multimediabyrån och den hittar man här: http://www.multimedia.skolverket.se/Kurser/Ljud/Poddradio—gor-din-rost-hord/ 

På onsdag är det dags för PIM-gala och det ser jag verkligen fram emot!

Posted in ljud, PIM, podcast, wiki.


4 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Sara says

  WOW!!!! Detta hade jag ingen aaaaaning om! Fantastiskt! SÅÅÅ roligt! Ha det så himlans roligt på PIMgalan!!

 2. maria says

  Tack snälla 🙂 Det ska bli otroligt kul att åka på galan. Once in a lifetime!

 3. Fröken T says

  Så kul, låter som du har gjort en fantastisk femma, grattis. Jag ska också på gala på onsdag vi kanske ses 🙂

 4. maria says

  Vad kul 🙂 Då får jag alltså hålla span efter någon som kan se ut som en ”Fröken T” 🙂

  Har du också gjort en PIM 5:a eller är du där som examinator?Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet