Skip to content


BlogDesk – äntligen igång!!

Första gången jag tänkte prova BlogDesk så försökte jag mot en tjänst som inte klarade det (Blogger) och sen la jag det på is tills vidare. Men nu håller jag i en ”Elevens-val-grupp” som valt att publicera en webbtidning och då blev det aktuellt igen. I höstas testade jag en skoltidning i den form som ”Tidningsfabriken” erbjöd i ett samarbete med Myndigheten för skolututveckling men när det samarbetet nu avslutads vid årsskiftet så fick jag tänka om. Det blev en enkel mall i WordPress och sedan installerade jag BlogDesk på fyra ”redaktionsdatorer”. Tidningen har alltså fyra redaktioner och dessa har var sin dator och var sin digitalkamera och kommer att arbeta varje tisdagsförmiddag med den här tidningen/bloggen.

Jag gick igenom den instruktion som finns att hämta på Multimediabyrån och sen var jag igång.

hammarnsbladet3.jpg

Posted in blandat.


9 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Åsa K says

  Å vad kul att det funkar. Jag tror BlogDesk kan vara en kanongrej för ett sådant projekt. Bara funktionen för att så lätt hantera bilder är ju guld värd.

 2. maria says

  Det är väldigt kul med just bildredigeringen! Det ska bli kul att se när elevernas reportage ramlar in.

  Jag morrar lite här för jag vill gärna ha länken till ”Multimediabyrån” i nytt fönster med det fungerar inte tyvärr. Länk ”in a new window” ignoreras och den öppnas ändå i samma. Ska maila ”Pedagogbloggar” om det.

  Såg att du hälsat på i Zindys Blogg. Hon är helskön men helvild. Helt klart kul med hund.

  //Maria

 3. Åsa K says

  Link in new window har jag inte fått att funka heller, varken här eller på min privata WordPress-blogg. Kan vara ett fel i BlogDesk? Eller något i hur WordPress accepterar html-kod, för när jag kollade i BlogDesk ser det ut som om den gör korrekt html.

 4. Maria says

  Jag fick det inte att fungera här i Pedagogbloggar heller, fastän jag inte körde via BlogDesk. Märkligt. Jag har bloggat till Richard – får se om han löser detta åt mig/oss.

 5. Richard says

  Jag är ledsen Maria men det verkar vara ett svårlöst problem. Har ännu inte lyckats lösa det märkliga med länkar i nytt fönster. Men jag fortsätter söka svaret, hoppas bara att det finns ett…

  Tipsade en lärare idag om denna bloggning om WordPress, Blogdesk och skoltidning. Ett riktigt bra tips från dig! Håller med Åsa, Blogdesk är det perfekta verktyget och underlättar arbetet väsentligt.

  Återkommer om länkningen!

 6. Richard says

  Nu är problemet löst och det ska fungera med externa länkar som öppnas i ett nytt fönster. Visade sig vara en grundinställning i WordPress MU att inte tillåta target=”_blank”

  Lycka till med länkandet 🙂

 7. Maria says

  Hade missat din första kommentar! Det har varit mycket ett tag men nu ska jag bara förkovra mig i IKT-världen ett tag.

  Och nu måste jag ju testa om det funkar 🙂

  Tack!!!!

 8. maria says

  Det funkar (vilket jag inte betvivlade ett dugg). Underbart!

 9. Richard says

  Själv ville jag höra dig säga att länkningen fungerade innan jag pustade ut 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.Hoppa till verktygsfältet